Om att komma i form är en del av ditt nyårslöfte eller mål för 2017 så ska vi på Let’s Roll dela med oss varför du skall prova på Brasiliansk Jiu-Jitsu (BJJ)? Det är inte bara en bra träning utan det är det bästa självförsvaret samt mycket mer.

1)  Brasiliansk Jiu-Jitsu är för alla

Du behöver inte vara vältränad eller under 50år för att börja träna BJJ. Praktiskt taget så kan vem som helst, oavsett ålder, kön eller kondition  börja träna Brasiliansk Jiu-Jitsu. Eftersom BJJ teknikerna är utvecklade för att den mindre och svagare ska kunna besegra den större och starkare vilket är fantastiskt och fungerar i verkligheten!

2) Brasiliansk Jiu-Jitsu kommer att ge dig den bästa formen

Om lyfta skrot och träna kondition på ett löpband i ett gym inte riktigt är din grej, så kanske bör du överväga Brasiliansk Jiu-Jitsu. Utan att riktigt inse det så kommer du att arbeta med varenda muskel i kroppen. Till skillnad från andra kampsporter så kräver Brasiliansk Jiu-Jitsu en motståndare (träningskompis) – du och din träningspartner kommer kämpa och brottas med varandra när ni tränar olika tekniker om och om igen!

3) Brasiliansk Jiu-Jitsu är en konst som du kan träna för resten av ditt liv

Som vi nämnde i anledning 1), Det finns det ingen rätt ålder för att börja träna BJJ. Det spelar ingen roll om du är 5 eller över 60 år. En stor del av nya utövare över hela världen börjar träna Jiu Jitsu gör det mellan 30-40år. BJJ en livsstil som man kan fortsätta att njuta av långt in de senare åren av livet. Helio Gracie, en av Brasiliansk Jiu-Jitsu förfäder praktiserade jiu-jitsu till sin död vid 95 års ålder.

4) Brasiliansk Jiu-Jitsu kommer att utmana dig

Brasiliansk Jiu-Jitsu är också känt som det mänskliga schack spelet. BJJ kommer att lära dig hur man kan utnyttja både den fysiska men också den mentala styrkan man besitter och tillämpa den i sparring. Du lär dig många tekniker, och med år av träning så kommer du att finslipa teknikerna och utveckla din BJJ. Du kommer att sparras med många olika träningspartners med olika stilar av Jiu-Jitsu.